De belanghebbenden bij bewindvoering zijn de mensen die betrokken zijn bij de persoon voor wie het bewind bedoeld is en daar belang bij hebben. Dit kunnen de partner en familieleden tot in de 4e graad zijn. Ook degene die het gezag heeft over de persoon kan een belanghebbende zijn. Belanghebbenden kunnen bewindvoering aanvragen bij de kantonrechter én reageren op de aanvraag (het verzoekschrift) bij de zitting.
De belanghebbenden bij bewindvoering zijn familieleden van de persoon voor wie het bewind bedoeld is:
Wanneer bewindvoering wordt aangevraagd bij de kantonrechter hoort de verzoeker in het aanvraagformulier de gegevens van de belanghebbenden te vermelden. De belanghebbenden dienen akkoord te geven op de aanvraag. Dit doen zij door de akkoordverklaring te ondertekenen. Wanneer de belanghebbenden niet akkoord gaan, moeten zij tijdens de zitting uitleggen waarom ze het niet eens zijn met het verzoek. Ook kunnen de belanghebbenden schriftelijk reageren door een brief te sturen naar de kantonrechter met een reactie op het verzoek.
Wie kan de aanvraag voor bewindvoering indienen? Dat kunnen de volgende personen zijn:
De persoon die de aanvraag voor bewind indient noemen we de verzoeker. De persoon voor wie het bewind bedoeld is, heet officieel de betrokkene.
Stichting Doe Mee(r) biedt financiële hulp in de vorm van beschermingsbewind, mentorschap, curatele en levensexecuteur. Wij zijn lid van brancheverenigingen NBBI en NOVEX. Ons kantoor bevindt zich in Hengelo, van daaruit zijn we er voor iedereen in Twente die onze hulp goed kan gebruiken. We bieden bewindvoering o.a. aan in Enschede, Almelo, Hengelo en Oldenzaal. Meer weten over bewindvoering bij Stichting Doe Mee(r)? Neem dan contact met ons op.