Hulp aanvragen
Hulp bij zorgbeslissingen

Bewindvoering Enschede

gemeente-enschede-bewindoeringHulp nodig op het gebied van geldzaken in de vorm van bewindvoering in Enschede? Als u hier zelf niet meer uitkomt of graag het beheer hiervan bij een organisatie legt om uit de schulden te komen, dan bieden wij u daar graag een passende oplossing voor. Stichting Doet Mee(r) helpt u met curatelementorschaplevensexecuteur en beschermingsbewind. U vindt ons in Hengelo. Van daaruit werken we ook voor mensen uit onder meer AlmeloOldenzaal, Enschede, HaaksbergenNijverdal.

Neem contact op

Wat past bij uw situatie?

Woont u in Enschede en omgeving? En wilt u voor uzelf of iemand anders beschermingsbewind aanvragen in Enschede? Of advies over wat het beste past bij uw situatie of die van iemand waarvoor u zorgt? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan. Of vindt op deze pagina eerst meer informatie over bewindvoering en de aanpak van Stichting Doe Mee(r).

Wat doet Stichting Doe Mee(r)

Als de schulden zo’n opstapeling zijn geworden dat het te lastig is om hier zelf nog uit te komen, kunt u ons inschakelen als uw bewindvoerder. Wanneer u onder bewindvoering in Enschede komt te staan, betekent dit dat u een krachtige stap zet richting een leven zonder schulden en geldzorgen. Wij begeleiden u hierin en zetten het volgende voor u op een rij:

 • Kosten & rekeningen die u niet betaalde (uw schulden)
 • Loon of uitkering die u krijgt (inkomsten)
 • Wat u moet betalen aan vaste kosten (zoals gas, water, licht, huur)

Als dit inzichtelijk gemaakt is, ontvangt u een (digitaal) overzicht met het zogeheten budgetplan. Hierin staat wat u elke maand aan geld krijgt en wat u moet betalen. Wij regelen vanaf nu de betalingen voor u. In dit budgetplan staat tevens vermeld wat we van uw geld gaan betalen (welke schuldposten en vaste lasten). We gaan daarnaast voor u sparen en u krijgt elke maand of week geld om van te leven.

Bewindvoering Enschede

Vrijwillige bewindvoering

Heeft u liever vrijwillige bewindvoering? Dat is een mooie oplossing voor budgetbeheer, waarbij wij er puur zijn ter herinnering dat u uw rekeningen moet betalen. Het besef dat u ze dient te betalen is er wel, maar u vergeet het. Wij zorgen bij vrijwillige bewindvoering dat de rekeningen wel betaald worden.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is bewindvoering?

Bewindvoering of beschermingsbewind betekent dat u de zorg voor uw geld en spullen overlaat aan een bewindvoerder. Wanneer u dat doet? Meestal als u zelf niet meer verantwoordelijk kunt zijn. Bijvoorbeeld omdat uw lijf of uw geheugen niet meer meewerken. Er zit wel een nadeel aan beschermingsbewind. De rechter beperkt namelijk uw rechten. U hebt dan bijvoorbeeld akkoord nodig van uw bewindvoerder als u een hypotheek of telefoonabonnement wilt afsluiten.

Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact met ons op of bekijk onze website. 

Wie kan een bewindvoerder aanvragen?

Beschermingsbewind aanvragen vanuit Enschede of andere plaatsen mogen de volgende mensen:

 • uzelf
 • uw voogd
 • uw partner
 • uw familielid (ook ooms/tantes, opa’s/oma’s, neven/nichten)
 • de instelling waar u woont
 • de officier van justitie
 • uw curator of mentor

Meestal vraagt iemand beschermingsbewind aan voor een ander. Want wie vastloopt met zijn geld en andere spullen, ziet vaak zelf niet dat hij hulp nodig heeft. Vraagt u het beschermingsbewind voor iemand in Enschede aan? Geef dan bij de kantonrechter aan dat u Stichting Doe Mee(r) als bewindvoerder wilt.

Meer weten?

Hoe u bewindvoering in Enschede aanvraagt en wat het kost? Daarover leest u meer op de pagina beschermingsbewind. Liever persoonlijk uw vragen stellen? Maak een vrijblijvende afspraak.

Ben ik goed beschermd?

Beschermingsbewind werkt volgens regels uit de wet. Daarom wijst de kantonrechter ons officieel aan als bewindvoerder. In zo’n bewindvoeringstraject hebt u daarna rechten en plichten. Wij als bewindvoerder ook. Zijn wij het niet eens met elkaar? Dan beslissen wij. Vindt u dat wij ons werk niet goed doen? Dan mag u de rechter altijd vragen om ons te ontslaan. Gelukkig bent u bij beschermingsbewind dus goed beschermd.

Meer weten over ons als bewindvoerder?

Bekijk hoe we u helpen. Of maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Wat kunnen we voor u betekenen?

U helpen als u een tijdje of voor altijd moeite hebt met beslissingen nemen. Over uw geld, uw spullen, uw zorg. Dat doen we als u woont in Enschede of in omliggende plaatsen. Gaat het om geld en spullen? En kunt u die niet meer goed regelen door problemen met uw lijf of in uw hoofd? Dan bent u met beschermingsbewind het beste af.

Zo regelt u het

Vindt u niemand in de buurt die uw geldzaken kan regelen? Zoals een familielid of kennis? Dan regelen wij die zaken voor u. Omdat we in Enschede en omgeving als professionele bewindvoerder beschikbaar zijn, hebt u die hulp dus in de buurt. Het enige wat u hoeft te doen: beschermingsbewind aanvragen bij de kantonrechter. Hoe dat werkt? Daar helpen we u bij. Het maakt hierbij niet uit of u beschermingsbewind voor uzelf aanvraagt of voor iemand waar u voor zorgt als ouder, voogd of begeleider.

Bekijk hoe we u helpen. Of maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Dit gaan we voor u regelen

Ons doel is om u volledig uit de schulden te helpen middels bewindvoering in Enschede. Terwijl we dit doen, proberen we ook voor u een buffer (spaarrekening) op te bouwen, zodat deze situatie zich in de toekomst niet herhaalt.

Om goed van start te gaan op weg naar het goede pad, regelen we het volgende voor u:

 • Een nieuwe bankrekening;
 • Controle van of uw loon of uitkering op uw bankrekening komt;
 • Aangifte bij de Belastingdienst;
 • Rekeningen voor zorg inleveren bij uw zorgverzekeraar.

Daarnaast vragen we het volgende voor u aan:

 • Bijzondere bijstand bij de gemeente;
 • Zorg- en huurtoeslag bij de Belastingdienst;
 • Relevante verzekeringen, voor bijvoorbeeld uw spullen, uw overlijden (uitvaart) en schade aan anderen;
 • Eventueel een schuldregeling via een kredietbank of andere organisatie (wanneer u niet goed met eigen geld de schulden kunt afbetalen);
 • Eventueel een regeling om kosten/schulden in delen te betalen.

Ook leren we u om zelf om te gaan met geldzaken, zodat u dit na het aflossen van de schulden zelf kunt regelen (indien mentaal/lichamelijk mogelijk). Indien de persoon in kwestie niet in staat zal zijn om zelf geldzaken nog op te pakken, kunnen we u helpen als levensexecuteur. Over alles wat wij doen leggen we verantwoording af aan de rechtbank. Dit zijn wij verplicht, omdat wij met andermans geld (uw geld) werken en betalingen doen.

Bewindvoering aanvragen

Ziet u in dat het tijd is om uw financiële situatie drastisch te veranderen? Als u graag geholpen wilt worden om uit de schulden te komen, kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen vervolgens contact met u op en gaan u helpen middels bewindvoering in Enschede, Oldenzaal of waar u ons maar nodig heeft.

We staan voor u klaar en u staat er zeker niet alleen voor. Vul hieronder het formulier in om contact op te nemen of bel direct naar 085 – 48 309 84.

Direct contact opnemen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
d
c