Hulp aanvragen
Hulp bij zorgbeslissingen

Hoe tref ik een betalingsregeling bij het CJIB?

Bent u het slachtoffer van een verkeersovertreding en heeft u nu een hoge boete ontvangen van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)? Geen zorgen, er zijn manieren om de boete te betalen in termijnen. In deze blog zullen we u stap voor stap begeleiden over hoe u een betalingsregeling kunt treffen bij deze organisatie.

Betalingsregeling CJIB

Het CJIB is verantwoordelijk voor de inning van boetes in Nederland. Wanneer u een verkeersovertreding begaat, ontvangt u een boete die binnen een bepaalde periode moet worden betaald. Als u deze boete niet binnen de termijn betaalt, kan het bedrijf extra kosten in rekening brengen en uiteindelijk uw rijbewijs schorsen. Maar soms is het onmogelijk om de boete in één keer te betalen en dan kan een betalingsregeling de oplossing zijn.
Neem contact opHulp aanvragen

Stappen voor betalingsregeling bij het CJIB?

Als u een betalingsregeling wilt treffen bij het CJIB, moet u dit zo snel mogelijk doen. Hoe langer u wacht, hoe hoger de extra kosten worden. Volg de onderstaande stappen om een betalingsregeling te treffen:

  1. Neem contact op met het CJIB. Het is belangrijk om uw burgerservicenummer bij de hand te hebben, zodat de organisatie gemakkelijk uw dossier kan vinden. Leg uw situatie uit en vraag om een betalingsregeling.
  2. Onderhandel over de voorwaarden: De organisatie zal een betalingsregeling aanbieden op basis van uw financiële situatie. Zorg ervoor dat u de voorwaarden goed begrijpt en dat u in staat bent om de afgesproken bedragen te betalen.
  3. Bevestig de afspraak: Als u akkoord gaat met de voorgestelde regeling, zullen ze u vragen om een bevestiging te sturen. U kunt dit doen door te antwoorden op de e-mail die u hebt ontvangen of door een brief te sturen naar het CJIB.
  4. Betaal op tijd: Het is essentieel dat u de betalingen op tijd doet. Als u dit niet doet, kan het CJIB de betalingsregeling annuleren en extra kosten in rekening brengen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Tips om succesvol een betalingsregeling te treffen

Het treffen van een betalingsregeling kan soms moeilijk zijn, vooral als uw financiële situatie niet stabiel is. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen bij het succesvol treffen van een betalingsregeling:

 • Wees eerlijk en open over uw financiële situatie: Het is belangrijk om eerlijk te zijn over uw inkomsten en uitgaven. Op deze manier kunnen ze u een betalingsregeling bieden die past bij u financiële situatie.
 • Blijf communiceren met het CJIB: Als er iets verandert in uw financiële situatie, bijvoorbeeld als u uw baan verliest, laat het bedrijf dan zo snel mogelijk weten. Het is mogelijk dat uw betalingsregeling moet worden aangepast.
 • Maak realistische afspraken: Het heeft geen zin om een ​​betalingsregeling te treffen die u niet kunt nakomen. Zorg ervoor dat de afspraken realistisch zijn en dat u in staat bent om de afgesproken bedragen te betalen
 • Betaal op tijd: Dit is een van de belangrijkste tips. Het is essentieel dat u de betalingen op tijd doet. Als u dit niet doet, kan het CJIB de betalingsregeling annuleren en extra geld in rekening brengen.
 • Zoek professioneel advies: Als uw financiële situatie erg gecompliceerd is, kan het nuttig zijn om professioneel advies te zoeken. Een financieel adviseur kan u helpen bij het opstellen van een realistisch budget en u helpen bij het treffen van een regeling.
 • Wees geduldig en vastberaden: Het treffen van een betalingsregeling kan soms een lang proces zijn, vooral als uw financiële situatie erg gecompliceerd is. Wees geduldig en blijf vastberaden om de regeling te treffen en u schuld af te lossen.

 

Betalingsregeling nodig? Neem contact op met Stichting Doe Meer

Heeft u een betaling of boete door een verkeersovertreding waarvan u niet weet hoe u deze moet gaan betalen? Wilt u graag een betaalregeling treffen? Wacht niet te lang en neem contact op met Stichting Doe Meer. Ons team staat voor u klaar om u te helpen. Wij bieden schuldsanering in Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo. U kunt ons bereiken door te bellen of door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Neem contact opHulp aanvragen