Hulp aanvragen
Hulp bij zorgbeslissingen

Hulp bij schulden in Almelo

Hulp nodig bij uw schulden in Almelo? Als u niet meer zelfstandig uw eigen geldzaken kunt beheren kan het verstandig zijn om het beheer van uw financiën neer te leggen bij een onafhankelijke organisatie. Dit kan een oplossing zijn voor mensen met lichamelijke of geestelijke problemen. Stichting Doe Mee(r) ondersteunt deze mensen en hun familieleden, voogden of begeleiders door beschermingsbewind, curatele, mentorschap of levensexecuteur aan te bieden.

Bij onze hulp aanpak staat openheid, eerlijkheid en professionaliteit voorop. Bovendien draait het allemaal om u. De inzet is u een leven te gunnen zonder schulden en geldzorgen. Dit gaat met kleine stappen, maar elke stap is er een.

Neem contact op Bewindvoering aanvragen

Hulp bij schulden in Hengelo

Wat past bij uw situatie?

Wilt u hulp bij uw schulden in Almelo aanvragen? Of wilt u voor iemand anders hulp aanvragen, bent u bijvoorbeeld een hulpverlener, ouder of voogd van een persoon met een geestelijke beperking? U kunt terecht bij Stichting Doe Mee(r). Ook als u advies wenst wat het beste past bij uw situatie zijn wij beschikbaar. Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan of neem contact op.

Stichting Doe Mee(r) geeft hulp bij schulden in Almelo

 • Biedt een luisterend oor
 • Goede adviezen
 • Meer dan alleen hulp bij schulden in Almelo
 • Beschermingsbewind, levensexecuteur, mentorschap, curator
 • Gedreven, betrokken en daadkrachtige bewindvoerder in Almelo
 • Wij staan voor: goed, snel, eerlijk en zelfstandig

Hoe helpen we u?

Lopen de schulden op, omdat het u niet meer lukt om uw financiën te regelen? Zet dan een krachtige stap en vraag bewindvoering in Almelo aan. Een bewindvoerder gaat uw financiën beheren. Deze rol kan worden ingevuld door een familielid, maar ook door een professionele bewindvoerder van Stichting Doe Mee(r). Wanneer u voor onze hulp bij schulden in Almelo kiest zetten wij als eerste een paar zaken voor u op een rij:

• Kosten en rekeningen die u niet betaalde (uw schulden)
• Loon of uitkering die u krijgt (inkomsten)
• Wat u moet betalen aan vaste kosten (zoals gas, water, licht, huur)

Dit overzicht noemen we het budgetplan. In dit plan staat ook wat we van uw geld gaan betalen en wat het leefgeldbedrag zal zijn. U kunt het budgetplan digitaal inzien. Als alles overzichtelijk is gemaakt, regelen wij vanaf dat moment de betalingen voor u.

 

Neem contact op Bewindvoering aanvragen

Een hulp aanpak die anders is

Hoe geven we nog meer hulp bij schulden in Almelo? Onze hulp aanpak omschrijven wij als verrassend anders. Wij beloven u meer tijd voor uw situatie, een goed bereikbare bewindvoerder en elke 3 tot 4 maanden een bezoek aan huis. Bij spoed kunnen we snel iets regelen of u waar nodig geruststellen.

Maar het belangrijkste is toch wel Stichting Doe Mee(r) wordt aangeraden door cliënten. Ze voelen zich zo goed geholpen door ons dat ze andere mensen naar ons doorverwijzen. Hiermee bewijzen wij dat we meer doen dan andere organisaties en dat tegen eerlijke tarieven volgens de wet.

Veel gestelde vragen

Waarvoor kan ik bij Stichting Doe Mee(r) terecht?

Stichting Doe Mee(r) is er voor hen die schulden hebben, in de war zijn geraakt of al een tijdje niet voor zichzelf kunnen zorgen. Zo kunt u bij ons terecht voor
beschermingsbewind, mentorschap, curatele en fungeren we ook graag als uw levensexecuteur. U vindt bij ons de hulp die u nodig hebt en meer. We doen graag meer voor u, zodat u weer meedoet. We helpen u graag.

Wat is beschermingsbewind?

Beschermingsbewind biedt hulp bij geldzaken wanneer het zelf niet meer lukt. Bijvoorbeeld in situaties waarin u uw geldzaken niet meer goed kunt regelen, ziek of oud bent. Wij regelen graag uw geldzaken, zodat u hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Dat doen we in volledig vertrouwen. We kijken onder andere mee met het loon dat u ontvangt, maar ook met uw eventuele uitkering, een koophuis, erfenis die u krijgt of schulden die u hebt. Neem gerust contact op als u eens wilt praten over uw situatie.

Wat houdt mentorschap in?

Mentorschap biedt uitkomst bij zorgzaken wanneer het u zelf niet meer lukt. Bijvoorbeeld omdat het u niet meer lukt om voor uzelf op te komen, of te beslissen welke zorg u nodig heeft. Wij van Stichting Doe Mee(r) zijn graag uw mentor, zodat we u met allerlei zaken kunnen helpen. We nemen beslissingen over de zorg en de verpleging die u nodig heeft. Neem contact op, we leggen graag uit wat u van ons kunt verwachten.

Wat doet een curator?

Een curator van Stichting Doe Meer(r) biedt hulp bij geld- en andere zaken aan hen bij wie het zelf niet meer lukt. Bijvoorbeeld wanneer u verslaafd of geestelijk ziek bent. In dat geval nemen wij de beslissingen voor u die u zelf niet meer kunt nemen, of wanneer u zelf niet meer goed ziet wat het gevolg is van de dingen die u doet. Als curator regelen wij uw geldzaken, nemen we persoonlijke beslissingen voor u en regelen we zorg, verpleging en begeleiding voor u.

Wat kunnen we als levensexecuteur voor u betekenen?

Wij zijn graag uw levensexecuteur als het u niet meer lukt om beslissingen te nemen. We begrijpen dat u liever niet nadenkt over een scenario waarin u in de war raakt of een ongeluk krijgt, waardoor het lastig wordt om zelf beslissingen te nemen. Dan moet iemand beslissingen voor u nemen, maar wat als niemand weet wat uw wensen zijn? Wees dit een stap voor door Stichting Doe Mee(r) te kiezen als uw levensexecuteur, maak afspraken en houd regie over uw leven.

Volledig ontzorging op financieel gebied

Ons doel is om u volledig te ontzorgen op financieel gebied, zodat u kunt werken aan uw lichamelijke of geestelijke gesteldheid. Er wordt ook aan uw financiële toekomst gedacht: wij proberen een spaarrekening op te bouwen.

Om goed van start te gaan op weg naar het goede pad, regelen we het volgende voor u:

 • Een nieuwe bankrekening;
 • Controle van of uw loon of uitkering op uw bankrekening komt;
 • Aangifte bij de Belastingdienst;
 • Rekeningen voor zorg inleveren bij uw zorgverzekeraar.

Daarnaast vragen we het volgende voor u aan:

 • Bijzondere bijstand bij de gemeente;
 • Zorg- en huurtoeslag bij de Belastingdienst;
 • Relevante verzekeringen, voor bijvoorbeeld uw spullen, uw overlijden (uitvaart) en schade aan anderen;
 • Eventueel een schuldregeling via een kredietbank of andere organisatie (wanneer u niet goed met eigen geld de schulden kunt afbetalen);
 • Eventueel een regeling om kosten/schulden in delen te betalen.

Hulp bij schulden in Almelo aanvragen

Wilt u geholpen worden door Stichting Doe Mee(r) of kent u iemand die hulp kan gebruiken bij zijn schulden in Almelo? Wij staan klaar voor mensen die op het moment moeite hebben met het regelen van hun eigen financiële zaken. Hulp aanvragen doet u door het contactformulier in te vullen. Wij komen dan zo snel mogelijk met u in contact. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 085 – 48 309 84.

Stiching Doe Meer is een onafhankelijke organisatie met Twente als werkgebied. Zo hebben wij al hulp geboden aan mensen in Nijverdal, Oldenzaal, Enschede en Hengelo.

Bewindvoering aanvragen

Direct contact opnemen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.