Hulp aanvragen
Hulp bij zorgbeslissingen

Bewindvoering in Oldenzaal

Bewindvoering in Oldenzaal is het uitgekozen redmiddel als u niet meer goed over uw eigen geld kunt waken. Professionele hulp in de vorm van beschermingsbewind is de uitkomst, want bij Stichting Doe Mee(r) vindt u nette en goede bewindvoerders. Wij hebben hart voor u en uw situatie.

Wat de reden ook is: wij bieden graag onze hulp aan. Lees verder en kom te weten wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op Hulp aanvragen

Wat past bij uw situatie?

Ontdek wat wij van Stichting Doe Mee(r) voor uw financiële situatie kunnen doen, zodat u weer meedoet. Neem contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar op 085 – 48 309 84. Of vul ons contactformulier in.

Professionele bewindvoering in Oldenzaal

 • Biedt een luisterend oor;
 • Goede adviezen;
 • Meer dan alleen bewindvoering in Oldenzaal;
 • Beschermingsbewind, levensexecuteur, mentorschap, curator;
 • Gedreven, betrokken en daadkrachtige bewindvoerder in Oldenzaal;
 • Wij staan voor: goed, snel, eerlijk en zelfstandig.

 

Bewindvoering aanvragen in Oldenzaal

Als u bewindvoering wilt aanvragen in Oldenzaal dient u eerst een bewindvoerder te vinden. Dat kan een familielid zijn, maar ook een professionele bewindvoerder van Stichting Doe Mee(r). Wanneer u voor ons kiest, zullen wij u helpen met de aanvraag bij de kantonrechter.

Neem contact op Hulp aanvragen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat zeggen onze cliënten over ons?

Zaken worden goed geregeld

Zeer positief , ik ben zo blij dat ik nou bij jullie ben
Erg tevreden en zeer aardige mensen 👍.
Zaken worden goed geregeld.


mevr. A. Gaasbeek, review via Google

Er wordt fijn meegedacht

Ik heb het als super ervaren bij dit kantoor !

5 en half jaar terug heb ik me aangemeld.
Heb aangegeven niet in een traject tewillen maar alles af wilde betalen.
En dit hebben we dan ook zo gedaan !

Fijne mensen die altijd met je mee denken.
Hebben alles geregeld voor zowel mij als mijn kinderen

En dank zij hun mag ik zeggen dat ik schuldenvrij ben !
Dank je wel ben jullie eeuwig dankbaar .


mevr. N. Leufgen, review via Google

Super tevreden

100 % tevreden met deze organisatie leuke mensen en 100% tevredenheid


dhr. L. Anderson, review via Google

Waarom beschermingsbewind aanvragen?

Er zijn diverse redenen waarom u beschermingsbewind aan kunt vragen. Bewindvoering is vaak bedoeld voor mensen die hun financiën niet zelf (meer) kunnen regelen, bijvoorbeeld als er schulden zijn. Wij staan voor u klaar om u weer naar een gezonde financiële status te brengen.

Dit betekent onder meer dat de bewindvoerder het financiële beheer van u overneemt en zo goed mogelijk gaat uitvoeren. We controleren het geld dat u verdient en betalen daarmee als het kan uw rekeningen. Daarnaast gaan we meer zaken voor u regelen, bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen en verzekeringen.

Het aanvragen van bewindvoering in Oldenzaal gaat via de kantonrechter. U kunt zelf iemand aandragen als bewindvoerder, maar u moet er wel rekening mee houden dat de bewindvoerder al uw bezittingen en financiën inziet. Het in de arm nemen van een professionele bewindvoerder in Oldenzaal is daarom zeker aan te raden.

Altijd inzicht in de administratie

Als u kiest voor onze bewindvoering in Oldenzaal, heeft u altijd inzicht in de administratie. Wij houden namelijk alles netjes bij en de administratie kunt u altijd inzien. De rechter controleert daarnaast jaarlijks of de bewindvoering goed uitgevoerd wordt en de administratie klopt. U kunt ons er daarom op vertrouwen dat uw geldzaken in goede handen zijn.

De bewindvoering gaat altijd via de wet. Dit betekent dat wij u volgens de wet helpen met de controle en administratie van uw geldzaken. Daarnaast sluiten we nieuwe contracten af en regelen wij uw erfenis. Er komt inzicht in uw geldzaken en schulden worden op deze manier efficiënt afbetaald.

Het bewindvoeringstraject

Het traject voor bewindvoering in Oldenzaal bestaat uit de volgende stappen:

 • Probleemanalyse: we bespreken uw financiën.
 • Aanvraag van beschermingsbewind bij de kantonrechter.
 • Toekenning van beschermingsbewind door de kantonrechter.
 • Uitvoering van beschermingsbewind door Stichting Doe Mee(r).

 

Wat doen wij precies?

Na de toekenning door de rechtbank kunnen we echt starten met bewindvoering in Oldenzaal. Als eerste zetten wij de volgende zaken voor u op een rij:

 • Kosten en rekeningen die u niet betaalde (uw schulden).
 • Loon of uitkering die u krijgt (inkomsten).
 • Wat u moet betalen aan vaste kosten (zoals gas, water, licht, huur).

 

Budgetcoach in Oldenzaal

Dit leidt vervolgens tot een overzicht met uw inkomsten en kosten per maand, het zogeheten budgetplan. Hierin staat ook wat we elke maand van uw geld gaan betalen, hoeveel leefgeld u wekelijks van ons ontvangt en hoeveel geld we voor u opzij gaan leggen om te sparen. Onze budgetcoach in Oldenzaal zal dit budgetoverzicht strak naleven.

Een andere optie is budgetbeheer, ofwel vrijwillige bewindvoering. Dit werkt in feite hetzelfde als gewone bewindvoering. Budgetbeheer is geschikt voor mensen die begrijpen dat de rekeningen betaald moeten worden, maar dat wel eens vergeten. Ook mensen die met gezondheidsproblemen kampen kunnen budgetbeheer aanvragen. Samen met uw eigen budgetcoach in Oldenzaal krijgt u weer inzicht in uw financiële situatie.

Schuldsanering in Oldenzaal

Weer een andere vorm van financiële hulp is schuldsanering in Oldenzaal. Deze vorm van schuldhulpverlening gaat in werking als u hoge, problematische schulden heeft. Schuldsanering valt onder de WSNP: Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Het doel is om nieuwe schulden te voorkomen. Zet die eerste stap en vraag schuldsanering in Oldenzaal aan.

Hulp bij schulden in Hengelo

Professionele hulp aanvragen

Wilt u bewindvoering in Oldenzaal aanvragen? Vraag dan de hulp aan van Stichting Doe Mee(r), wij staan u bij. Wij hebben hulp geboden aan mensen in heel Twente. Ook u willen we graag ondersteuning en raad geven.

U kunt hulp aanvragen door het formulier op de website in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een vraag of wilt u als familielid meer informatie ontvangen? Wij zijn telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur op 085 – 48 309 84. U mag ook een e-mail sturen.