Nieuws

Van harte welkom op de site van Stichting Doe Mee(r) Bewindvoerders, Curatoren en Mentoren. Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 13.00 uur.

Wij voldoen aan de door de overheid gestelde kwaliteitseisen. De kwaliteit van ons werk wordt jaarlijks gecontroleerd door het bewindsbureau van de rechtbank. .

Kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Belt u ons dan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur. 085 – 48 309 84

Bewindvoering Haaksbergen.

Uw materiële belangen behartigen wanneer u dat zelf niet meer kunt. Dat is de missie van Stichting Doe Mee(r). Wij voeren die missie uit met activiteiten op het gebied van budgetbeheer, curatele, mentorschap en bewindvoering. Onze bewindvoerders, curatoren en mentoren houden kantoor in Hengelo en werken voor cliënten uit Almelo, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Oldenzaal of Nijverdal. Woont u in Haaksbergen of omgeving? Dan kunt u een vrijblijvend kennismakings- en adviesgesprek met een medewerker van Stichting Doe Mee(r) aanvragen.

 

Bewindvoerder in Haaksbergen of omgeving nodig?

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Bijvoorbeeld omdat u moeilijk overzicht kunt houden over uw uitgaven en inkomsten? Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u niet (langer) goed in staat bent om uw eigen vermogen en goederen te beheren. Bijvoorbeeld omdat u aan het dementeren bent, een psychiatrische ziekte hebt of verslaafd bent. U kunt uw materiële belangen dan overdragen aan een bewindvoerder. Dit is iemand die door de kantonrechter wordt benoemd om uw financiën en bezittingen te beheren. Hiermee voorkomt u dat u problematische schulden krijgt. Of heeft u al een schuldenberg die u niet langer kunt overzien? Dan is het misschien zelfs de hoogste tijd voor een bewindvoerder. Wanneer u in Haaksbergen of omgeving woont, kunt u bij Stichting Doe Mee(r) terecht voor advies over bewindvoering.

 

Wie mag mijn bewindvoerder zijn?

Bewindvoering (ook wel beschermingsbewind genoemd) is een wettelijke maatregel. Dit betekent dat u uw bewindvoerder voor benoeming bij de kantonrechter moet aandragen. Hoewel er wettelijke eisen aan de functie van de bewindvoerder worden gesteld, kan in principe iedereen met voldoende juridische en financiële kennis uw bewindvoerder worden. Dus ook een familielid, kennis of vriend uit Haaksbergen of omgeving. Kies iemand die u vertrouwt. Iemand die u niet alleen graag wil helpen, maar aan wie u uw materiële belangen met een gerust hart kunt toevertrouwen.

 

Voordelen van een professionele bewindvoerder

Kunt u niemand in uw sociale netwerk vinden die uw bewindvoerder wil of kan zijn? Gelukkig werkt Stichting Doe Mee(r) ook voor cliënten uit Haaksbergen en omgeving. Onze bewindvoerders zijn speciaal voor deze functie opgeleid. Zij kunnen u als geen ander adviseren over uw situatie en zijn ingewijd in de juridische details van een bewindvoeringstraject. In vergelijking met een leek biedt een professionele bewindvoerder u een aantal voordelen. Hij kan u beter dan een leek uitleggen welke impact bewindvoering op uw leven heeft en welke rechten en plichten u in een bewindvoeringstraject heeft. In de tweede plaats brengt een professionele bewindvoerder veel kennis en ervaring in. Op momenten dat u het traject misschien even niet meer ziet zitten, kan hij hiermee het verschil maken. In de derde plaats houdt een professional privé en zaken meestal beter uit elkaar dan iemand die u heel goed kent.

Een professionele bewindvoerder weet wanneer hij meer of minder afstand tot uw persoon moet houden. Dat is wel zo plezierig in een traject dat toch al zoveel impact heeft. En, last but not least: vreemde ogen dwingen….

 

De kern van onze dienstverlening in Haaksbergen

Mensen helpen die tijdelijk of blijvend onvoldoende in staat zijn om hun belangen te behartigen. Dat is waar de dienstverlening van Stichting Doe Mee(r) in de kern om draait. Ook in Haaksbergen en omgeving. Bij beschermingsbewind betreft dit de zorg voor het vermogen en de goederen van iemand die dit vanwege zijn lichamelijke of geestelijke toestand zelf niet kan. Als het u niet lukt om zelf een familielid, vriend of kennis in Haaksbergen of omgeving te vinden die uw materiële belangen kan behartigen, dan doen wij dat graag voor u. Zo kunnen wij u helpen om in Haaksbergen of omgeving alsnog een bewindvoerder te vinden die u kent en hem of haar in die taak ondersteunen. Maar we kunnen ook een professionele bewindvoerder het door u aan te vragen beschermingsbewind laten uitvoeren. Het maakt hierbij niet uit of u dat beschermingsbewind voor uzelf aanvraagt of voor iemand die aan uw zorgen als ouder, voogd of begeleider is toevertrouwd.

 

 

Back to Top