Hulp aanvragen
Hulp bij zorgbeslissingen

Bewindvoering in Enschede

Hulp nodig op het gebied van geldzaken in de vorm van bewindvoering in Enschede? Als u hier zelf niet meer uitkomt, wat bijvoorbeeld kan komen door problematische schulden, kan professionele hulp zoeken de oplossing zijn. Ook als het een familielid betreft die aan uw zorg is toevertrouwd, kunt u voor diegene bewindvoering aanvragen.

Wij van Stiching Doe Mee(r) bieden graag onze hulp aan, lees verder hoe wij het aanpakken.

Neem contact op Hulp aanvragen

Wat past bij uw situatie?

Ontdek wat wij van Stichting Doe Mee(r) voor uw financiële situatie kunnen doen, zodat u weer meedoet. Neem contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar op 085 – 48 309 84. Of vul ons contactformulier in.

Bewindvoering in Enschede door Stichting Doet Mee(r)

 • Biedt een luisterend oor;
 • Goede adviezen;
 • Meer dan alleen bewindvoering in Enschede;
 • Beschermingsbewind, levensexecuteur, mentorschap, curator;
 • Gedreven, betrokken en daadkrachtige bewindvoerder in Enschede;
 • Wij staan voor: goed, snel, eerlijk en zelfstandig.

 

Bewindvoering in Enschede aanvragen

U wilt het beheer van uw financiën bij een organisatie neerleggen, zodat kwaadwilligen geen misbruik kunnen maken van uw situatie. Bewindvoering in Enschede aanvragen is dan een passende stap. De hulpaanpak van Stichting Doe Mee(r) wordt geroemd in Twente. Wij werken namelijk op een open, eerlijke en vakkundige manier. Hierbij draait alles om u.

Neem contact op Hulp aanvragen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat zeggen onze cliënten over ons?

Zaken worden goed geregeld

Zeer positief , ik ben zo blij dat ik nou bij jullie ben
Erg tevreden en zeer aardige mensen 👍.
Zaken worden goed geregeld.


mevr. A. Gaasbeek, review via Google

Er wordt fijn meegedacht

Ik heb het als super ervaren bij dit kantoor !

5 en half jaar terug heb ik me aangemeld.
Heb aangegeven niet in een traject tewillen maar alles af wilde betalen.
En dit hebben we dan ook zo gedaan !

Fijne mensen die altijd met je mee denken.
Hebben alles geregeld voor zowel mij als mijn kinderen

En dank zij hun mag ik zeggen dat ik schuldenvrij ben !
Dank je wel ben jullie eeuwig dankbaar .


mevr. N. Leufgen, review via Google

Super tevreden

100 % tevreden met deze organisatie leuke mensen en 100% tevredenheid


dhr. L. Anderson, review via Google

Beschermingsbewind in Enschede

Wij geven hulp aan mensen die hun financiën niet zelf (meer) kunnen regelen. Bij beschermingsbewind wordt als het ware uit bescherming het financieel management overgenomen.

Als u geldzaken niet (meer) kunt regelen, wilt u natuurlijk wel dat uw rekeningen op tijd worden betaald. Dat proberen wij voor u te doen. Wij controleren het geld dat u krijgt en betalen daarmee zo goed mogelijk uw rekeningen.

Daarnaast regelen we een aantal zaken voor u: aangifte bij de Belastingdienst, een nieuwe bankrekening aanmaken, zorgrekeningen inleveren bij uw zorgverzekeraar. U kunt ook aanspraak maken op toeslagen, bijzondere bijstand en verzekeringen, wij kunnen dit voor u aanvragen.

Het traject in beeld

Het traject voor bewindvoering in Enschede bestaat uit de volgende stappen:

 • Probleemanalyse: we bespreken uw financiën.
 • Aanvraag van beschermingsbewind bij de kantonrechter.
 • Toekenning van beschermingsbewind door de kantonrechter.
 • Uitvoering van beschermingsbewind door Stichting Doe Mee(r).

Wat doen wij precies?

Na de toekenning door de rechtbank kunnen we echt starten met bewindvoering in Enschede. Als eerste zetten wij de volgende zaken voor u op een rij:

 • Kosten en rekeningen die u niet betaalde (uw schulden).
 • Loon of uitkering die u krijgt (inkomsten).
 • Wat u moet betalen aan vaste kosten (zoals gas, water, licht, huur).

 

Budgetoverzicht

Als we alles op een rij hebben, leidt dat tot een overzicht met wat u elke maand aan geld krijgt en moet betalen. Dit overzicht noemen we het budgetplan en wordt opgesteld door uw budgetcoach in Enschede. Daarin staan nog drie andere zaken: wat we elke maand van uw geld gaan betalen, hoeveel geld u van ons krijgt om van te leven en hoeveel geld we voor u sparen.

Wij zijn verplicht om aan de rechtbank te laten zien wat wij voor u doen. Dus hoeveel geld u binnenkrijgt, hoeveel rekeningen we voor u betalen en hoeveel rekeningen we nog niet kunnen betalen. Dit heet verantwoording afleggen aan de rechtbank.

Persoonlijke aanpak: meer tijd en aandacht

Wanneer u ons wilt inschakelen als bewindvoerder in Enschede komen we graag bij uw thuis langs voor een gratis gesprek. Wij hanteren een andere aanpak dan andere bewindvoerders in de regio Twente.

Zo besteden we meer tijd en aandacht aan onze cliënten, zijn wij beter bereikbaar en brengen we elke drie à vier maanden een bezoek aan u. Maar het belangrijkste vinden wij dat onze stichting wordt aangeraden door onze cliënten. Zij voelen zich zo goed geholpen door ons, dat maakt ons trots.

Neem contact op Hulp aanvragen

Mentorschap in Enschede

Wij bieden ook mentorschap aan in Enschede. Als mentor nemen we samen met u beslissingen over de zorg en verpleging die u nodig heeft. Wij komen voor u op en zorgen ervoor dat uw wensen worden gerespecteerd. Dit is wat wij als mentor voor u doen:

 • Uw wensen naleven.
 • Zorgadvies geven en uit uw naam beslissen.
 • Uw vertrouwenspersoon zijn en een luisterend oor bieden.
 • Zorginstanties en -verzekeraars controleren.
 • Uw familie bijpraten.

 

Budgetcoach in Enschede

Er bestaat ook nog vrijwillige bewindvoering, dit noemen we budgetbeheer of inkomensbeheer. U beslist zelf of u hier gebruik van wilt maken. Het is een mogelijkheid als u begrijpt dat u rekeningen moet betalen, maar u vergeet dat te vaak. Daarnaast is vrijwillige bewindvoering in Enschede een goede oplossing als u met gezondheidsproblemen kampt en daardoor de financiën niet meer op orde heeft.

Met budgetbeheer kunt u uw geldzaken weer op orde krijgen en uw vaste lasten op tijd betalen. Dit doet u samen met uw eigen budgetcoach in Enschede. Budgetbeheer werkt verder hetzelfde als bewindvoering. Dus er wordt een budgetoverzicht opgesteld en u ontvangt elke week leefgeld.

Schuldsanering in Enschede

Wanneer u kampt met grote schulden is schuldsanering in Enschede een mogelijke uitweg. Schuldsanering valt onder de WSNP, Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Wij kunnen u helpen als u, om wat voor reden dan ook, schulden heeft gemaakt. We willen bijvoorbeeld voorkomen dat er nieuwe schulden bijkomen. Het is begrijpelijk dat u huiverig bent om over uw financiële situatie te praten. Wij hebben het beste met u voor en willen u graag helpen. Schuldsanering in Enschede kan echt een oplossing voor u zijn.

Hulp bij schulden in Hengelo

Hulp bij schulden voor iedereen in Overijssel

Stichting Doe Mee(r) helpt u met bewindvoering, curatele, mentorschap, budgetbeheer, levensexecuteur, schuldsanering en beschermingsbewind. U vindt ons kantoor in Hengelo, van daaruit werken we ook voor mensen uit onder meer Almelo, Oldenzaal, Enschede, Haaksbergen en Nijverdal.

Vraag bewindvoering in Enschede aan

U staat niet alleen met uw financiële problemen, vraag hulp aan een bewindvoerder van Stichting Doe Mee(r). Wij kunnen u professionele hulp geven, zodat er in ieder geval overzicht komt in uw financiële situatie. Bewindvoering in Enschede aanvragen gaat via de kantonrechter. Wij helpen u met de aanvraag en dienen een verzoekschrift in bij de rechtbank.

U kunt hulp aanvragen door het formulier op de website in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een vraag of wilt u als familielid meer informatie ontvangen? Wij zijn telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur op 085 – 48 309 84. U kunt ook een e-mail sturen.

Neem contact op Hulp aanvragen