Hulp bij zorgbeslissingen

Bewindvoering in Almelo

Heeft u bewindvoering in Almelo nodig? Bijvoorbeeld omdat u door uw lichamelijke of geestelijke gezondheid niet langer uw eigen geldzaken goed kunt regelen. Of u ziet dit bij een familielid of iemand die aan uw zorg is toevertrouwd? Vraag dan hulp van Stichting Doe Mee(r). Als onafhankelijke stichting helpen wij u met uw geldzorgen.

Bij ons bewindsbureau in Almelo draait alles om u. Daarom werken we op een open, eerlijke en vakkundige manier voor alle mensen uit Twente. Ontdek hieronder meer over bewindvoering in Almelo en onze hulp op dit gebied.

Neem contact op Bewindvoering aanvragen

Is het tijd voor actie en wilt u nu echt bewindvoering aanvragen in de gemeente Almelo? Laat ons bewindsbureau dan de aanvraag verzorgen bij de kantonrechter. Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier, of bel naar 085 – 48 309 84. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar.

Los uw schulden op met onze bewindvoering in Almelo

 • Biedt een luisterend oor
 • Goede adviezen
 • Meer dan alleen bewindvoering in Almelo
 • Beschermingsbewind, levensexecuteur, mentorschap, curator
 • Gedreven, betrokken en daadkrachtige bewindvoerder in Almelo
 • Ons bewindsbureau staat voor: goed, snel, eerlijk en zelfstandig

Uw financiële situatie weer onder controle

Wat houdt onder bewind staan precies in en wat heeft u eraan? Kort samengevat zorgt bewindvoering ervoor dat u meer controle krijgt over uw financiële situatie. De bewindvoerder zal het beheer van uw financiën op zich nemen en uitvoeren. Zo zal hij of zij uw rekeningen op tijd betalen. Daarnaast onderzoekt de bewindvoerder of u recht heeft op toeslagen, subsidies of bepaalde kwijtscheldingen. Uiteindelijk wordt er voor de langere termijn een professioneel beheer van de bezittingen en schulden opgezet.

We beginnen het traject altijd met de volgende zaken voor u op een rij te zetten:

 • Kosten & rekeningen die nog niet betaald zijn, oftewel uw schulden;
 • Loon of uitkering die u ontvangt, oftewel uw inkomsten;
 • Wat u moet betalen aan vaste kosten, zoals gas, water, licht, huur.

Onder curatele of bewind staan in Almelo

Ons bewindsbureau biedt meer dan alleen bewindvoering in Almelo. Wij helpen mensen en hun ouders, voogden of begeleiders met de volgende mensen of acties:

Met onze bewindvoering zijn wij ook actief in de rest van Twente en Overijssel.

Bewindvoering Hengelo

Wat is het verschil tussen schuldhulpverlening en bewindvoering in Almelo?

Bij schuldhulpverlening gaat het om het oplossen van problematische schulden. Door middel van schuldbemiddeling of schuldsanering probeert de schuldhulpverlener de schulden lager te krijgen. Met bewindvoering in Almelo wordt bedoeld dat u de zorg voor uw geldzaken overlaat aan een bewindvoerder. Hij of zij beheert uw financiën en regelt dat uw rekeningen op tijd worden betaald.

Neem contact op Bewindvoering aanvragen

Veel gestelde vragen

Wat is bewindvoering?

Bewindvoering of beschermingsbewind betekent dat u de zorg voor uw geld en spullen overlaat aan een bewindvoerder. Wanneer u dat doet? Meestal als u zelf niet meer verantwoordelijk kunt zijn. Bijvoorbeeld omdat uw lijf of uw geheugen niet meer meewerken. Er zit wel een nadeel aan beschermingsbewind. De rechter beperkt namelijk uw rechten. U hebt dan bijvoorbeeld akkoord nodig van uw bewindvoerder als u een hypotheek of telefoonabonnement wilt afsluiten.

Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact met ons op of bekijk onze website. 

Wie heeft er wanneer bewindvoering in Almelo nodig?

De redenen waarom u in Almelo of omgeving een bewindvoerder zoekt, kunnen nogal verschillen. Bijvoorbeeld:

 • U hebt een handicap
 • U hebt een psychische ziekte
 • U lijdt aan beginnende dementie
 • U bent verslaafd
 • U kunt niet met geld omgaan en uw schulden niet meer terugbetalen

Bij alle redenen gaat het erom dat u geen grip meer hebt op uw inkomsten en uitgaven. U redt zich niet meer zelf met uw geld.

Bewindvoering in Almelo aanvragen

Welke reden u ook hebt, maakt niet uit. Als u denkt dat bewindvoering u helpt, mag u de kantonrechter vragen om deze hulp. Ziet de rechter dat u niet meer zelf kunt zorgen voor uw geld en spullen? Dan wijst hij meestal een bewindvoerder toe. U geeft daarbij zelf aan wie u als bewindvoerder wilt. Ons bijvoorbeeld.

Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact met ons op of ga naar onze website.

Kan ik ook bewindvoering voor iemand anders in Almelo aanvragen?

Iemand met geldproblemen ziet vaak niet hoe hard hij hulp nodig heeft. Hij zal dus niet snel zelf om hulp vragen. Daarom mag u ook namens iemand anders in Almelo om bewindvoering vragen. Hieronder ziet u voor wie u dit mag doen:

 • 18+ gehandicapte zoon of dochter
 • verslaafde alleenstaande broer
 • iemand in een psychiatrische kliniek die u begeleidt

Of u voor uzelf of voor iemand anders bewindvoering aanvraagt, in beide gevallen wil de kantonrechter dat u iemand noemt als een bewindvoerder. Kunt u in Almelo of omgeving niemand vinden die dit wil doen? Schakel dan een professionele bewindvoerder in. Zoals Stichting Doe Mee(r).

Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact met ons op of ga naar onze website.

Waar kan ik een professionele bewindvoering in Almelo vinden?

Dankzij Stichting Doe Mee(r) staat er ook voor u en uw familie in Almelo een professionele bewindvoerder klaar. Van hulp bij geldzaken tot hulp bij zorgzaken. Of een combi hiervan. Ontdek daarom ook alles over onze hulp bij curatele, mentorschap, budgetbeheer en beschermingsbewind.

Op elk van deze gebieden vindt u bij ons goed opgeleide en ervaren specialisten. Zij slaagden voor een hbo- of universiteitsopleiding. En haalden onder meer het diploma van de Basisopleiding Beschermingsbewindvoering.

Meer weten?

Bekijk hoe we u helpen. Of maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

De aanpak van ons bewindsbureau in Almelo

Als bewindsbureau in Almelo hanteren wij een andere aanpak dan andere bureaus in de regio Twente. Zo maken onze bewindvoerders meer tijd voor u vrij en zijn wij beter bereikbaar bij vragen of dringende zaken. Daarnaast komt de bewindvoerder elke drie à vier maanden naar u toe voor een prettig gesprek aan huis.

Dat deze aanpak werkt, blijkt wel door het feit dat onze klanten ons bewindsbureau in Almelo aanraden aan hulpzoekenden.

 

Bewindvoerder in Almelo als mentor

Als u ons inschakelt voor bewindvoering of beschermingsbewind in Almelo krijgt u van ons een bewindvoerder toegewezen. Deze bewindvoerder treedt ook op als mentor. Het mentorschap in Almelo werkt als volgt: de mentor staat voor uw belangen die niets met geld te maken hebben. Zo geeft de mentor zorgadvies en controleert hij de zorginstanties en zorgverzekeraars.

Bewindvoering Almelo

Hoe zit het met de tarieven?

Het Ministerie van Justitie & Veiligheid bepaalt de tarieven voor bewindvoering. Dit zal gaan om de prijs voor het aanmeldgesprek bij het bewindsbureau en een vaste prijs per maand. Daarnaast dient u voor de aanvraag bij de kantonrechter te betalen: €79,00 aan de rechtbank. Wij begrijpen dat dit veel kosten zijn. Gelukkig krijgt u vaak van de gemeente een deel van de kosten terug. Dit geld komt uit het potje bijzondere bijstand.

 

Onze bewindvoerders: behulpzaam, betrouwbaar en respectvol

bewindvoering in de gemeente AlmeloAls bewindsbureau willen we u op een goede manier helpen en begeleiden. Daar selecteren we onze bewindvoerders ook op. We vinden het enorm belangrijk dat onze mensen het motto van ons bewindsbureau uitstralen: Meer menselijkheid. Meer vertrouwen. Meer respect. Dit doen onze bewindvoerders onder andere door raadzame adviezen te geven die passen bij de situatie.

Daarnaast zijn onze bewindvoerders in het bezit van het diploma voor de Basisopleiding Beschermingsbewindvoering.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek

Onder bewind staan, kan een uitweg zijn voor mensen die op het moment moeite hebben met het regelen van hun financiën. Herkent u zichzelf hierin? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan bij ons bewindsbureau in Almelo. Onze bewindvoering in Almelo kan u echt helpen.

U kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@stichtingdoemeer.nl. Dan bellen wij u zo snel mogelijk terug. Wilt u ons liever zelf bellen? Dat mag uiteraard ook. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar op 085 – 48 309 84.

Bewindvoering aanvragen

Direct contact opnemen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
d
c