Nieuws

Van harte welkom op de site van Stichting Doe Mee(r) Bewindvoerders, Curatoren en Mentoren. Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 13.00 uur.

Wij voldoen aan de door de overheid gestelde kwaliteitseisen. De kwaliteit van ons werk wordt jaarlijks gecontroleerd door het bewindsbureau van de rechtbank. .

Kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Belt u ons dan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur. 085 – 48 309 84

Bewindvoering aanvragen.

Stichting Doe Mee(r) - Bewindvoering / Bewindvoering aanvragen

Bewindvoering aanvragen

Om bewindvoering aan te vragen moet bij het kantongerecht een verzoekschrift worden ingediend. Dit gebeurt bij het kantongerecht in de regio waar u woonachtig bent. Wij dienen dit verzoekschrift namens u in. Ook kunnen wij deze procedure voor u begeleiden zonder dat wij de bewindvoerder worden. Dit kan bijvoorbeeld als er een familielid als bewindvoerder gewenst.

U kunt, als u 18 jaar of ouder bent, voor u zelf beschermingsbewind aanvragen. Maar ook een partner, familieleden, (ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen, broers, zussen, neven en nichten en ooms en tantes) kunnen een verzoek voor beschermingsbewind indienen bij de rechtbank.

Wilt u, nadat u de informatie van ons heeft ontvangen, dat Stichting Doe Mee(r) u gaat helpen met het beheer van uw financiën dan volgt er een intakegesprek. Doel van dit gesprek is inzicht te krijgen in uw financiële situatie en deze in kaart te brengen. Uit deze inventarisatie blijkt direct hoe uw financiële situatie eruitziet, of deze in balans is en of er aanpassingen moeten plaatsvinden in het bestedingspatroon. U krijgt van ons een budgetplan. Dit is een overzicht van uw maandelijkse inkomsten, uitgaven en (eventuele) schulden. In dit budgetplan staat precies wat wij iedere maand van uw inkomen gaan betalen en aan wie, hoe groot het vrij te besteden bedrag is en hoeveel geld wij voor u reserveren.

Een van onze medewerkers spreken?

Wij bellen u graag om al uw vragen te beantwoorden. Vul hieronder uw naam en telefoonnummmer in en wij bellen u terug.

captcha

Back to Top