[gap height=”30″]
[tabgroup style=”vertical”]
[tab title=”Wat”]
Wat
Zowel de landelijke overheid als de lokale overheden vinden dat alle mensen moeten meedoen in de maatschappij. Wij vinden dat alle mensen die aan het werk kunnen ook aan het werk moeten. Alle andere mensen moeten in ieder geval iets doen om te proberen ooit weer aan het werk te komen.
Stichting Doe Mee(r) ondersteunt mensen zodat zij zich maximaal en naar vermogen inzetten om uit de uitkering te komen, maatschappelijk actief en economisch zelfstandig te worden.
Stichting Doe Mee(r) maakt onderscheid tussen activiteiten en trajecten die leiden tot arbeidsactivering en maatschappelijke activering. Voor sommigen is maatschappelijke activering de enige mogelijkheid en voor anderen een eerste stap op weg naar arbeidsactivering. Meedoen aan onze samenleving kan dus langs twee wegen: enerzijds via betaald werk en anderzijds via maatschappelijke participatie, zoals vrijwilligerswerk. Maar ook lid zijn van een vereniging, scholing en het onderhouden van sociale contacten betekent weer meedoen. Ontdek hoe wij mensen laten meedoen in de maatschappij.
[/tab]
[tab title=”Hoe”]
Hoe
Wij laten mensen weer meedoen in de maatschappij. Om dit voor elkaar te krijgen is een integrale aanpak nodig. Stichting Doe Mee(r) heeft een concept ontwikkeld waarbij scholings- en arbeidsdeskundigen, psychologen, mental coaches, docenten, trainers, schuldhulpverleners en budgetcoaches met elkaar één team vormen. Daarnaast werken we samen met werkgevers, brancheorganisaties, organisaties in de zorg, corporaties en het sociaal cultureel werk.
Bij onze integrale aanpak staat de klant centraal. Wij begeleiden mensen en geven ze ondersteuning bij hun participatie in de samenleving. Deze mensen met hun behoeften, mogelijkheden en verantwoordelijkheden vormen het middelpunt van Stichting Doe Mee(r). Wij brengen ze (weer) in beweging door een programma aan te bieden rond participatie, integratie en educatie. Dat gebeurt d.m.v. scholing, trainingen, sport, stage, workshops, bedrijfsbezoeken e.d.
Alle inspanningen zijn gericht op de snelste weg naar arbeidsmarktparticipatie. Degenen die daar aan toe zijn worden direct en intensief opgepakt en daarvan wordt initiatief, inzet en verantwoordelijkheid verwacht. Mensen die ver van de arbeidsmarkt af staan worden begeleid naar maatschappelijke participatie en vanuit daar, als dit mogelijk is, naar arbeidsparticipatie.
[/tab]
[tab title=”Intake”]
Intake
Elk traject start met een uitgebreide intake. Deze intake is afhankelijk van de situatie en daarom per persoon verschillend. De intake kan uit meerdere gesprekken bestaan. Tijdens deze gesprekken willen wij, samen met de klant, ontdekken wie die klant nu is, wat die kan, of niet kan. Belangrijk is te ontdekken welke (medische) belemmeringen of persoonlijke omstandigheden een rol spelen, of juist niet, bij het vinden van werk. Hiervoor kan een onderzoek nodig zijn.
Daarnaast onderzoeken en analyseren wij tijdens deze intake de kennis van de klant. Dat kan in een gesprek, maar ook door middel van verschillende testen. De uitkomsten van de gesprekken, de onderzoeken en de testen worden in het multidisciplinaire team besproken. Dit team stelt het traject samen en stelt een plan op. In dit persoonlijk ontwikkel plan (POP) wordt het doel, de daarbij behorende activiteiten en een tijdslimiet vastgesteld. Het plan wordt door de persoonlijk coach met de klant besproken en samen stellen zij dit vast.
Door onze klant persoonlijk te benaderen en te begeleiden, door betrokkenheid te tonen, door, samen met de klant zijn/haar problemen op te lossen en/of belemmeringen weg te nemen en door onze gerichte aanpak, zijn wij overtuigd onze klant te kunnen motiveren (weer) sociaal actief te worden en stap voor stap te laten stijgen op de participatieladder, en dus toe te leiden naar betaald of onbetaald werk.
[/tab]
[tab title=”Sociale Activering”]
Sociale Activering
Stichting Doe Mee(r) ondersteunt mensen zodat zij zich maximaal en naar vermogen kunnen inzetten om uit een uitkering te komen, maatschappelijk actief en economisch zelfstandig te worden. Door verschillende belemmeringen en problemen kan de weg naar arbeidsactivering te groot zijn. Daarom moeten, parallel aan sociale activeringstrajecten, problemen en belemmeringen, zoals bijvoorbeeld (geen) huisvesting, schulden, problemen in de privé sfeer, huiselijke problemen, sociale problemen, etc. worden opgelost.
Hiervoor hebben we een concept ontwikkeld waarbij verschillende professionals uit verschillende disciplines met elkaar één team vormen. Hierdoor is een integrale aanpak mogelijk.
Het oplossen van belemmeringen en problemen en de sociale activering (integrale aanpak) leidt er toe dat de klant de regie (weer) over het eigen leven neemt, energie krijgt, evenals meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.
[/tab]
[tab title=”Programma”]
Programma
Stichting Doe Mee(r) biedt een intensief programma dat kan oplopen tot 24 uur per week. Waar mogelijk en nodig stemmen we af op huidige hulp- en dienstverlening. Er wordt uitgegaan van het principe “algemeen waar het kan, specifiek waar het moet”. Het programma is afhankelijk van de situatie en daarom per persoon verschillend. Iedereen ontvangt die integrale dienstverlening die voor hem of haar noodzakelijk is om in beweging te komen en te stijgen op de participatieladder.
[/tab]
[tab title=”Praktijkcentrum”]
Praktijkcentrum
Ons praktijkcentrum beschikt over een professioneel team van academisch geschoolde psychologen, loopbaanadviseurs en geregistreerde arbeidsdeskundigen. Zij voeren diagnostisch onderzoek uit op verschillende onderzoeksgebieden, waaronder:
•Psychologische belastbaarheid;
•Capaciteiten;
•Motorische vaardigheden;
•Taalvaardigheden;
•Beroepskeuze;
Naast het inventariseren van psychische klachten, onderliggende psychopathologie, mentale belastbaarheid, passende beroepen en arbeidsmogelijkheden, kan Stichting Doe Mee(r) ook een vraaggericht onderzoek verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van het werk- en denkniveau of aan functiegerichte assessments.
Het gebruik van deze verschillende instrumenten en onderzoeksmethoden maakt onderzoek op maat voor een brede doelgroep mogelijk. Alle onze onderzoeken omvatten een uitgebreid gesprek en een mondelinge, schriftelijke of computergestuurde afname van gespecialiseerde testinstrumenten en vragenlijsten.
[/tab]
[tab title=”Werkcentrum”]
Werkcentrum
Ons streven is deelnemers aan onze trajecten reële kansen te bieden op duurzame arbeid. Daarbij kunnen wij fysieke en mentale mogelijkheden en beperkingen op het gebied van arbeid in kaart brengen met inzet van een breed scala aan onderzoeken. Deze onderzoeken omvatten een uitgebreid gesprek en een mondelinge, schriftelijke of computergestuurde afname van gespecialiseerde testinstrumenten en vragenlijsten.
Wij werken met een maatwerkaanpak en zullen altijd een passend onderzoek, traject of training voorstellen. Dat kan via ons praktijkcentrum d.m.v. trainingen die gericht zijn op werk, of via ons werkcentrum met verschillende leerwerkprojecten en op werk gerichte activiteiten.
[/tab]
[tab title=”Werkervaring”]
Werkervaring
Doormiddel van stages en werkervaringsplekken laten we onze klanten een aantal competenties verwerven. Deze stages en werkervaringsplekken realiseren we bij verschillende bedrijven in de profitsector en de nonprofitsector. Georganiseerd en ongeorganiseerd. Denk hierbij aan vrijwilligerswerk, hulp aan buren, meehelpen op de school van de kinderen, meedoen aan culturele activiteiten en werkzaamheden in de wijk of bij de sportvereniging.
De opgebouwde werkervaring vergroot de betrokkenheid bij de samenleving. Dit heeft meerwaarde voor de klant, de directe omgeving en de samenleving als geheel. Vanaf de tweede fase van ons programma zullen oriëntatie bezoeken plaatsvinden bij bedrijven en organisaties als Grolsch, Wehkamp, Eaton, Twence, Twente Milieu, Vredenstein, ZGT, Bolletje.
[/tab]
[tab title=”Team”]
Team
Het team van Stichting Doe Mee(r) bestaat uit ervaren professionals uit verschillende disciplines. Onze vakmensen vullen elkaar aan en werken samen om de klant op een goede manier te helpen en te begeleiden. Zij kenmerken zich door professionaliteit, kwaliteit, betrokkenheid en enthousiasme en zijn resultaatgericht. Bij Stichting Doe Mee(r) werken o.a. een:
Persoonlijk coach
Loopbaan coach
Job coach
Psycholoog
Arbeidsdeskundige
Activiteitenbegeleider
Begeleider Vrijetijdsbesteding
Trainer communicatie en presentatietechnieken
Schuldhulpverlener
Budget coach
[/tab]
[/tabgroup]